Als ondernemer ben je opzoek naar kansen. Ik heb dat van kinds af aan al gedaan. Over al geld in zien, altijd proberen om ergens aan te verdienen. Dat is een kunst die je bezit, of niet bezit. Ik wist dat al vrij vroeg bij mezelf. Ik kreeg 20 gulden van mijn oma. Toen dacht ik eerst, “Wauw twintig gulden!” Zo op een manier van, dat ga ik eens lekker uitgeven. Al vrij vlot kwam ik tot de conclusie dat ik die twintig gulden misschien wel kon verdubbelen als ik dat ergens in investeerde. Apart dat ik meteen al zo dacht, maar het kwam bij mij heel natuurlijk over.

 

De strakke planning in mijn bedrijf

We zijn inmiddels 40 jaar verder en de manier van denken, die ik als kind had, is nooit veranderd. Dat heeft ook in een prachtig mooi bedrijf geresulteerd. Onlangs hebben we nog flink gereorganiseerd in het bedrijf. Zodat we alles nog strakker kregen, sommige zaken waren in oude gewoontes vervallen, dat zul je toch eens moeten veranderen. Zo keken we ook naar onze algemene voorwaarden, die we als bedrijf hadden opgesteld. We kwamen tot de conclusie dat het slimmer kon, we zochten maatwerk. Dat maatwerk vonden we ook en we lieten onze algemene voorwaarden opnieuw opstellen.

 

Kansen om te beleggen in vastgoed

Buiten het bedrijf keek ik naar nieuwe mogelijkheden om te investeren. Ik ging opzoek naar een beleggingspand in Enschede, daar woon ik. Het leek me interessant om in vastgoed te investeren. Dat soort beleggingen is iets dan je voor een lange periode kunt doen. Ik wist eigenlijk niet waarom ik nog nooit eerder in vastgoed had geïnvesteerd. Op een verjaardag tipte een goede vriend van mij, mij daarover. Na er een tijdje over na te hebben gedacht, leek het me een goed plan. Ik liet mij voorlichten door een bedrijfsmakelaar en die kon mij een breed aanbod laten zien. Ik twijfelde niet en ben meteen gaan beleggen. Zo zie je maar, dat jochie met die twintig gulden van zijn oma, is niets veranderd.