Heb je in Bitcoins geïnvesteerd? Dan is het goed om de waarde van jouw investering regelmatig te checken. Dit doe je door de Bitcoin koers te controleren. Wij geven je in dit artikel drie algemene tips om de koers van de Bitcoin op de juiste manier te controleren. Deze tips zijn interessant voor iedere Bitcoin belegger, maar zeker voor beginnende investeerders.

 

Tip 1: check de koers op een betrouwbare website

Er zijn diverse websites die je de actuele koers van de Bitcoin laten zien. De meeste websites zijn betrouwbaar en laten je de juiste koers zien, andere websites zijn iets minder geschikt. Het is belangrijk de Bitcoin koers op een betrouwbare website te checken, zeker als je bepaalde beleggingsbeslissingen wil nemen aan de hand van de koers van de Bitcoin. Wil je jouw Bitcoins verkopen en check je de verkeerde koers, dan heeft dit desastreuse gevolgen voor je winst.

 

Tip 2: check de Bitcoin koers op de lange termijn

De meeste beleggers checken de koers van de Bitcoin realtime. Zij controleren de actuele koers van de Bitcoin. Dit is nuttig, maar het is ook verstandig om de Bitcoin koers op de lange termijn te controleren. Zo zie je namelijk precies hoe de waarde van de digitale munt zich over de afgelopen uren, dagen, weken of zelfs maanden ontwikkeld heeft. Dit soort achtergrondinformatie is cruciaal, zeker als je een belangrijke beleggingsbeslissing wil nemen (zoals kopen/verkopen).

 

Tip 3: achterhaal waar de koers vandaan komt

Tot slot is het verstandig om te achterhalen waar de Bitcoin koers nu eigenlijk vandaan komt. Is de koers laag? Achterhaal dan eens hoe dit komt. Er is niet altijd een reden aan te wijzen voor een lage koers, maar vaak lukt dit wel. Is de koers ontzettend hoog? Dan achterhaal je ook hoe dit komt. Door dit soort achtergrondinformatie op te doen, krijg je nog meer inzicht in de Bitcoin en de Bitcoin koers. Dit inzicht kun je gebruiken om de juiste beleggingsbeslissingen te nemen, met de hoogste winst als gevolg.