Het Nederlandse weer is zeer onvoorspelbaar, dan is het zonnig en zo valt er weer een fixe bui! Een mooie uitspraak is dan ook, slecht weer bestaat niet alleen slechte kleding. Hier onder staan een paar goeie tips voor het wandelen in de regen.

 

Gebruik ademende kleding zoals bijvoorbeeld een goretex hardshell, zo kan het zweet en lichaamswarmte ook ontsnappen. Maak geen gebruik van plastieken regenkleding. Deze houdt de regen wel tegen maar je zweet er flink in dus wordt van binnenuit nog nat!

 

Een poncho is makkelijk om te gebruiken op festivals. Het nadeel hiervan is dat dit plastic is en nagenoeg niet ademt. Bijkomend voordeel is wel dat een poncho je hele lichaam bedekt, dus ook je rugtas.

Je kan ook een Gamaschen gebruiken. Dit is een soort stoffen, waterdichte hoes die over je schoenen en onderbeen/schenen ziet. Dit zorgt er voor dat je droge voeten houd. Meestal zit deze met klittenband of een rits vast.

 

Het belangrijkste is om te zorgen dat je voeten droog blijven. Denk bijvoorbeeld aan een paar mooie en functionele Aqa Style Damesschoenen. Zo houd je warme voeten en verminder je de kans op blaren.

Misschien nog wel de gemakkelijkste tip, controleer het weerbericht voordat je een wandeling gaat maken!

 

paraplu-4