We zitten inmiddels middenin het computertijdperk, dat was je beslist al opgevallen. Nu al wordt geweldig veel in ons leven op een of andere manier bepaald en geregeld door het voor velen nog steeds merkwaardige, maar zeer innovatieve stukje gereedschap dat computer heet. De computer wordt vrijwel overal voor gebruikt en dat houdt in dat we hem altijd bij de hand willen hebben, liefst in een vorm die voor de meeste van onze doeleinden – vooral voor werk dus – geschikt is.

 

laptoptas

 

Heb je een laptoptas nodig?

Nog niet zo lang geleden dachten we nog niet eens na over hoe we een dergelijk apparaat het beste vervoeren, maar tegenwoordig is de mobiliteit ervan een alledaags gegeven. Een PC is te groot en te onhandelbaar, het mobieltje of tablet eigenlijk net iets te klein, maar de laptop is in de meeste gevallen perfect. Laptops zijn handige apparaten, maar uiterst gevoelig voor krachten van buitenaf. Iedereen die ooit wel eens een laptop op de grond heeft laten vallen, weet waarover we het hebben. Schroot helaas, in de meeste gevallen. Om een laptop veilig en beschermd te vervoeren heb je een goede en degelijke laptoptas nodig en een dergelijke laptoptas dient aan een paar voorwaarden te voldoen.

 

Welk model laptoptas kiezen?

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten laptoptassen; sleeves, koffers, trolleys, rugzakken, maar over het algemeen geeft men toch de voorkeur aan een schoudertas (die overigens ook als handtas gedragen kan worden …). Veel leveranciers maken verder een onderscheid tussen een laptoptas heren en een laptoptas dames. De meer algemene modellen zijn vaak zwart van kleur, terwijl een laptoptas voor de dames meer oogt als een multifunctionele draag- of handtas in vaak bruinere tinten (leder)

 

Uitstraling

Naast de zakelijke uitvoering vinden we ook modellen laptoptas die meer casual zijn. Je kunt hierbij denken aan een wat frivolere bedrukking of meer opvallende kleuren. Er zijn zelfs heel specifieke dames laptoptassen, die er meer uitzien als een luxueus uitgevoerde handtas in wat exclusievere kleurcombinaties. Design lijkt een wat belangrijkere rol te spelen bij de laptoptas dames, hoewel het uiteindelijk toch nog vaak neerkomt op de gewenste functionaliteit die elke laptoptas nu eenmaal moet bezitten.

 

Bescherming en stevigheid

Je schaft een laptoptas aan om je laptop goed te beschermen, anders zou een plastic zak ook al voldoen. Over het algemeen wordt dit verzorgd door een goede voering van de laptoptas: men noemt dit ook wel gewatteerd. Hierdoor is er niet alleen bescherming van binnenuit, maar kan de tas zelf ook tegen een stootje als er iets tegenaan komt. Een goede laptoptas moet professioneel gestikt zijn en ritssluitingen (liefst dubbel) bezitten, die niet bij het minste of geringste openschuiven. Naast de rits kunnen er ook drukknoppen, gespen, klittenband of zelfs magneten gebruikt worden om de tas dicht te maken.

 

Draagbaarheid en maat

Een laptoptas wordt meestal over de schouder meegedragen, dus goede riemen zijn onontbeerlijk. Gemak, stevigheid, polstering, stevige gespen en verstelbaarheid zijn kwaliteiten waar je op kunt letten. Een andere manier om een laptoptas te dragen is via een handgreep, deze dient dan ook degelijk verbonden te zijn met de tas en gemakkelijk in de hand te liggen. Laptops hebben verschillende maten en de tas wordt daaraan aangepast. Het is natuurlijk niet handig en zeker meer risicovol als de laptop in de tas gaat schuiven en op die manier beschadigingen oploopt ondanks de hoes eromheen.

 

Opbergmogelijkheden en gewicht

Een laptop staat maar zelden op zichzelf (dus zonder kabeltjes en voeding en dergelijke), waardoor een goede tas de mogelijkheid moet bieden om via extra vakken allerlei materiaal op te bergen. Dit geldt sowieso voor de stroomadapter, maar ook voor een muis, kabels of voor bijvoorbeeld een externe harde schijf. Een laptoptas mag natuurlijk niet zo zijn dat je je een ongeluk sjouwt, immers weegt de laptop zelf al aardig wat.

 

Waterdicht

Een laptop is een kostbaar stukje elektronica, dat heel slecht tegen invloeden van buitenaf kan. Met name vocht en water kunnen desastreur zijn. Het materiaal van een laptoptas dient dan ook het liefst waterafstotend te zijn, en sluitingen te hebben die niet zomaar water door laten. De kans dat je laptoptas in de sloot belandt is dan misschien klein, maar een kop koffie of glas water over je laptop krijgen is beslist niet vreemd.

 

Waar kan ik een laptoptas kopen?

Velen onder ons willen nog daadwerkelijk een aan te schaffen item in onze handen voelen en gaan daarvoor naar een echte winkel. In elke elektronica-, computer- of warenhuis is het mogelijk een laptoptas te kopen. Daarnaast hoef je maar het zoekwoord “laptoptas” in te voeren op – laten we het on topic houden – je laptop en de websites van online winkels struikelen over elkaar heen met mogelijkheden en aanbiedingen. Zorg er wel voor dat je je niet laat verleiden door obscure sites, waar alles misschien lijkt te kloppen, maar de prijzen onrealistisch laag zijn. Zoek liever bij bekendere leveranciers met goede leverings-, betalings- en garantievoorwaarden om een goede, degelijke, van alle gemakken voorziene laptoptas aan te schaffen, die jouw kostbare apparatuur optimaal beschermt.