Wanneer je toe bent aan een nieuwe tafel of je een tafel zoekt die geheel aan je wensen voldoet, kan je bijvoorbeeld zelf een tafel maken. Hier heb je natuurlijk wel het een en ander nodig aan gereedschap, zoals bijvoorbeeld een bandschuurmachine, kolomboormachine, gereedschapewagen en nog veel meer. Zoals gezegd kun je op deze manier de maat van het tafelblad zelf bepalen. Tafelbladen hebben bepaalde standaardmaten die niet altijd aan je wensen voldoen. In bepaalde ruimtes in huis is het soms nou eenmaal nodig om een tafel te plaatsen.

 

Buiten het formaat is er uiteraard ook nog veel keuze qua materiaal. Kies het materiaal dat aansluit aan jouw wensen. Elk materiaal heeft bepaalde eigenschappen en aan de hand daarvan kun je het voor jou juiste materiaal kiezen. Elk zijn verschillende houtsoorten beschikbaar.

 

Wanneer je kinderen hebt en je een tafel nodig hebt waar ook de kinderen zorgeloos aan mogen spelen kies je voor een houtsoort dat tegen een stootje kan. Een eikenhouten tafelblad is in dit geval een uitstekende keuze. Deze houtsoort is zeer duurzaam en af te werken van robuust tot heel elegant. Ook steigerhout is een goede keuze. Wanneer je gebruikt maakt van steigerhout zal het tafelblad zelfs na gebruik meer charme hebben dan wanneer het geheel nieuw is.

 

Teakhout is een houtsoort dat wat zachter is en daardoor wat minder geschikt bij erg intensief gebruik. Het heeft wel een mooie warme uitstraling en is zeker geschikt als je op zoek bent naar een sfeervol tafelblad.

De kwaliteit van een houten op maat gemaakt tafelblad is hoe dan ook van goede kwaliteit. Je hebt een echt unieke tafel geheel naar eigen wens waar je jarenlang plezier van kunt beleven.