U twijfelt al enige tijd over het aanschaffen van Bitcoin. Als u hier interesse in heeft kunt u dit alleen online aanschaffen. U kunt dus alleen online Bitcoin kopen en niet offline. Bitcoin is digitaal geld dat met behulp van het internet volledig elektronisch en wereldwijd kan worden uitgewisseld zonder tussenkomst van derden. Dit is een hype die de afgelopen maanden enorm gestegen is. Bijna iedereen om u heen heeft wel in Bitcoins geïnvesteerd, het kan u dus vast niet ontgaan zijn. Stel u wilt online Bitcoin kopen, dan moet u wel op de hoogte zijn van alle voor- en nadelen van Bitcoins. In dit artikel gaan wij hier verder op in.

 

Online Bitcoin kopen; wat zijn de voordelen?

Wat zijn nou de voordelen van online Bitcoin kopen? Met Bitcoin kunt je overal vandaan op ieder moment van de dag geld verzenden en ontvangen. Daarnaast kunnen de overige voordelen van Bitcoin in een aantal woorden samengevat worden: anonimiteit, decentralisatie, lage kosten en vrijwel onmiddellijke transacties. Daarnaast heeft iedereen invloed op de koers van Bitcoin en is dit niet afhankelijk van een bepaalde centrale bank. Online Bitcoin kopen brengt dus zeker meerdere voordelen met zich mee. Het kan nooit kwaad om je hierin meer te verdiepen.

 

Wat zijn de nadelen?

De nadelen van online Bitcoin kopen zijn minder groot dan de voordelen. Toch is er wel een nadeel wat niet voorbij mag worden gegaan. Een veelgebruikt argument tegen bitcoin is namelijk dat de door voorstanders zo geprezen anonimiteit evengoed misbruikt kan worden door kwaadwillenden. Er zijn namelijk meerdere hackers actief die de transacties blokkeren en dus je welverdiende Bitcoins innemen. Dit kan jou natuurlijk ontzettend veel geld kosten en dat is iets wat je niet wilt. Online Bitcoin kopen zal je dus altijd op een veilige manier moeten doen.