Ondanks dat we tegenwoordig alles digitaal kunnen doen, printen we nog steeds veel documenten op papier. Printen kost elke keer geld. De onderdelen in de printer zullen sneller slijten naarmate de printer vaker in gebruik is. Versleten onderdelen moet je op tijd laten vervangen. Doe je dat niet, dan kunnen de kosten verder oplopen. Door gebrekkig onderhoud kan een printer zelfs helemaal kapot gaan en zul je een nieuwe aan moeten schaffen. Daarnaast heb je natuurlijk de directe kosten van de inkt die je gebruikt. Hoe meer je print, des te meer inkt heb je nodig. Inktpatronen of toners kosten elke keer weer geld. Hoe kun je nu op een slimme manier besparen op je inktkosten?

 

Efficiënte instellingen

De standaardinstellingen van de printer zijn meestal niet de meest efficiënte als het op inktgebruik aankomt. Met uitzondering van officiële documenten die ondertekend moeten worden, kun je de meeste documenten met aangepaste instellingen printen. Zo kun je bijvoorbeeld twee pagina’s van het uit te printen document op een enkel vel A4 uitprinten. Dan is het nog prima te lezen en bespaar je al snel de helft van de inkt. Ook kun je vaak een instelling kiezen om toner/inkt te besparen. Die staat in de standaard settings vaak niet aangevinkt.

 

Print preview

Het gebeurt vaak dat we pas na het printen zien dat het document niet goed op de pagina past. Een veel voorkomend issue is dat het papierformaat niet klopt met het papier dat in de printer zit. Je mist dan een gedeelte van de tekst en je print-out gaat meteen de papierbak in. Dit kun je eenvoudig voorkomen door altijd eerst even de print preview te bekijken. Daar zie je meteen hoe je print-out eruit zal zien. Als het niet is zoal je verwacht, kun je de instellingen aanpassen zonder dat je inkt verspilt.

 

Ricoh Refurbished printer helpt besparen

Je kunt ook in de aanschaf van de printer en de inktpatronen besparen door voor een Ricoh refurbished printer te kiezen. Refurbished wil zeggen dat de printer of de inktpatronen weliswaar niet nieuw zijn, maar wel letterlijk zo goed als nieuw. Je merkt geen verschil in het resultaat. De kosten daarentegen zijn beduidend lager. Zo bespaar je gemakkelijk op je totale printkosten, inclusief de kosten voor de inkt.