Investeren is vandaag de dag helemaal hot, iedereen is massaal aan het investeren geslagen. Bijvoorbeeld in de crypto of gewoon in de aandelenmarkt, dit zijn 2 markten waar veel geld valt te verdienen. We merken alleen dat nog niet heel veel investeerder het geld in goud stoppen. Waarom gebeurt dit niet en waarom zouden mensen dit eigenlijk wel moeten doen? In dit blog proberen we je antwoord te geven op deze vragen en wie weet ga je na het lezen van deze tekst ook in goud investeren.

 

Heel stabiel

Goud is een hele stabiele investering dit komt omdat de waarde van goud over het algemeen een vaste koers heeft. Dit is dus voor de meeste investeerders niet heel interessant omdat ze veel geld met de investering hopen te verdienen. Op dat vlak kan je natuurlijk beter in crypto investeren, dit kan van de een op de andere dag naar de maan gaan. Goud heeft deze waarde en het hoge aanzien natuurlijk al eeuwenlang, goud werd in de middeleeuwen al gebruikt als betaalmiddel. Goud is dus al geruime tijd van zeer hoge waarde dit zorgt er ook voor dat de koers van goud redelijk gelijk blijft. Goud kopen is dus niet voor iedereen heel interessant omdat het al op een behoorlijk hoge waarde staat. Dit zorgt er weer voor dat niet elke investeerder zijn geld er in kan stoppen omdat het budget dus wel aanzienlijk moet zijn.

 

Waarom wel in goud investeren?

Veel mensen met vermogen kiezen ervoor om te investeren in goud, dit omdat vandaag de dag het geen zin heeft om geld op de bank te hebben. Dit omdat natuurlijk de rente waardes het niet waard zijn en omdat je met spaargeld haast moet betalen om het op de bank te laten staan. Hierom kiezen veel mensen met vermogen om te investeren in goud. Het kost ze op deze manier geen geld om te sparen en door de stabiele koers blijft de waarde vaak toch wel hetzelfde. En elke stijging die er is is natuurlijk mooi meegenomen, dus als je niet opzoek bent naar iets om snel geld mee te verdienen is goud een veilige keuze. Goud is de beste investering voor mensen die opzoek zijn naar zekerheid op financieel gebied.

 

Voor meer info over investeren in goud kijk dan even op Doijer en Kalff.