Een auto lease heb je niet zomaar gedaan. Nadat je er goed over nagedacht hebt en je de keuze hebt gemaakt om voor een leaseauto te kiezen zijn er een aantal dingen die je moet doen. Maar hoe werkt het leasen van een auto dan precies? Lees hier alles over het leasen van een zakelijke auto. 

 

Welke leasevormen zijn er allemaal?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een auto te leasen, Zakelijk via de werkgever, als zzp’er een auto leasen of als particulier een auto leasen. Alles over zakelijk een auto leasen lees je hieronder

 

Zakelijk leasen

Bij het zakelijk leasen van de auto blijft de leasemaatschappij te allen tijde eigenaar van de auto. De leasemaatschappij moet een goed contract voorleggen aan het bedrijf dat de auto wil gaan leasen. Hierin zou je Full Operational Lease kunnen nemen.

Dit is een manier van leasen waarin de bestuurder van de leaseauto in zijn geheel ontzorgd wordt. De bestuurder kan ten allen tijden terecht bij de leasemaatschappij voor onderhoud en reparatie als dit contractueel is vastgelegd met de leasemaatschappij. De kosten hiervan worden dan gedekt door de maandelijkse kosten die door het bedrijf betaald worden aan leasekosten. Deze auto is niet van u persoonlijk, maar blijft altijd eigendom van de leasemaatschappij.

Wanneer er iets aan de leaseauto zou mankeren of hij moet voor onderhoud naar de garage toe, dan zal de leasemaatschappij altijd zorgen voor vervangend vervoer als dit zo overeengekomen is in het contract. Zo kan je er zeker van zijn dat je in alle omstandigheden gewoon mobiel bent en je vrij kan verplaatsen.

 

Leasen als ZZP’er

Wanneer je als ZZP’er een auto zou willen leasen kan je dat het best doen met Financial lease. Deze auto wordt dan middels het afgesproken contract afbetaald en zal na het betalen van de laatste termijn eigendom geworden zijn. Hierdoor heb je als ZZP’er we meteen een professioneel beeld naar je klanten toe en weet je zeker dat het einde van het leaseplan iedere maand weer dichterbij zal komen.