We zijn tegenwoordig steeds meer op zoek naar creatieve manieren waar we materialen, zoals metaal, kunnen gebruiken in ons dagelijks leven. Veel materialen staan bekend om hun sterke karakter en zijn dus uitermate geschikt voor het maken van duurzame en kwalitatieve objecten voor in en rondom het huis. Dankzij Metaalbewerking van Veen is het mogelijk om op maat gemaakte projecten met metaal te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een eigen gemaakte kunstwerk, een handig rek voor al jouw specerijen of een mooie lamp voor aan het plafond. Met metaal is het allemaal mogelijk.

Het doel van hergebruiken
In een wereld waarin we steeds meer consumeren, is het belangrijk om onnodig afval te vermijden. Onze afvalhopen worden steeds groter en zijn gevuld met materialen die niet door de natuur worden afgebroken. Om te voorkomen dat er op een bepaald moment geen plek meer is voor ons afval, kiezen we ervoor om manieren te vinden waarmee we materiaal kunnen hergebruiken. Door het te hergebruiken hoeven we het niet weg te gooien en dragen we een steentje bij aan het minimaliseren van afval. Metaal is een product wat op zoveel verschillende manieren te hergebruiken is, dat het zonde is om weg te gooien.  Voor metaal op maat service kan je terecht bij Van Veen Metalproducts.

Knutselprojecten met metaal
Ondanks dat we vaak denken aan zachte materialen, zoals papier en karton, wanneer we denken aan knutselprojecten voor kinderen, is metaal ook een geschikte kandidaat. Het voordeel van metaal is dat je een knutselwerk maakt wat geschikt is voor buiten en binnen. Het blijft ook jarenlang goed, in tegenstelling tot de fragiele materialen. Met feestdagen zoals Halloween, pasen of kerst, is het een goed idee om bijpassende versiering voor in de tuin te maken uit metaal. Maak bijvoorbeeld een pompoen van metaal die je in de grond kan vastzetten. Of maak een groot konijn en grote paaseieren die je tijdens pasen kan verspreiden in jouw voor- en achtertuin.

Wandlampen van metaal
Mocht je na een klus project metaal overhebben, dan zijn er genoeg manieren waarop je dit restmateriaal kan gebruiken. Een van de manieren waarop je metalen platen kan hergebruiken, is door ze om te toveren tot wandlampen. Warme verlichting geeft sfeer aan de ruimte. Door middel van een stencil kan jij een patroon uit het materiaal knippen. Het enige wat je dan hoeft te doen, is het metaal ombuigen tot een wandlamp en deze vast te zetten aan de huidige lamp. Wanneer jij jouw lamp aanzet, komt het unieke patroon tevoorschijn en voorzie jij jouw kamer van subtiel licht.