Bij een houtenvloer wordt vaak lak gebruikt om slijtage tegen te gaan. Daarnaast is het makkelijk schoon te houden na het toebrengen. Een ideaal product, maar er zijn ontzettend veel verschillende soorten. Welke lak gebruik ik op mijn vloer en hoe goed is mijn vloer beschermd met vloerlak?

 

Ten eerste is er een soort grondlak. Wanneer uw vloer intensief gebruikt wordt, dan is deze lak een goede basis voor bescherming. Net zoals met een muur schilderen vormt dit een stevige en egale grondlaag. Vervolgens kunnen hier andere lakken overheen gebruikt worden ter afwerking. Deze grondlak komt voor in naturel en in het wit.

 

Er bestaat ook een gewone naturel vloerlak. Dit geeft een natuurlijkere uitstraling dan de grondlak, maar uw vloer is dan ook minder goed beschermd. Bij een vloer in een huis die niet zwaar belast wordt, is dit een goede mogelijkheid.

 

Naast deze lakken zijn er nog 3 belangrijke soorten die vaak in combinatie worden gebruikt met de grondlak. De eerste is een parketlak. Deze gebruikt men voor de hardere houtsoorten. Heeft u een eikenhoutenvloer, dan is deze lak het best geschikt voor uw vloer. De tweede is een vloerlak. Deze is geschikter voor de zachtere vloeren en is wat elastischer dan de andere lakken. Tot slot is er nog een projectlak. Deze wordt veel gebruikt bij vloeren die het zwaarst belast worden. Hierbij moet u denken aan winkels en groothandels.

 

Voor meer informatie over vloerlak, ga naar http://www.onderhouders.nl/