Het zakelijk krediet is een nieuwe trend in het landschap van externe financiering. Voor veel ondernemers is het een welkom zetje in de rug om verder te kunnen groeien. In vergelijking met andere manieren van externe financiering brengt het zakelijk krediet veel voordelen met zich mee. Welke voordelen dat zijn lees je in dit artikel.

 

Snel duidelijkheid

Bij het aanvragen van een zakelijk krediet heb je als ondernemer razendsnel duidelijkheid. Binnen een kwartier weet je waar je aan toe bent. Hiermee pakt het zakelijk krediet al veel winst op een zakelijke lening, waar het aanvraagproces wekenlang duurt. Door de snelle duidelijkheid zit je niet lang in spanning of je in aanmerking komt. Hierdoor kun je gewoon door blijven groeien met je bedrijf en komt je bedrijf niet stil te liggen.

 

Aantrekkelijke rentevoorwaarden

Bij een zakelijke lening ervaren veel ondernemers moeilijkheden rondom de rentevoorwaarden. Hierdoor wordt het onaantrekkelijker om over te gaan tot een zakelijke lening. Ook hierin weet het zakelijk krediet zich te onderscheiden. De drempel om er één aan te vragen wordt hierdoor nog verder verlaagd. Als extra voordeel betaal je alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt gebruikt.

 

Liquiditeitsproblemen de baas zijn

Je moet je eigen rekeningen betalen, maar je wacht nog steeds op het moment dat je eigen klanten hun rekening voldoen. Veel ondernemers lopen iedere maand weer tegen dit probleem aan. Dit kan leiden liquiditeitsproblemen. Door de inzet van een zakelijk krediet als bedrijfsfinanciering zijn deze zaken verleden tijd. Een ondernemer kan namelijk op ieder gewenst moment geld uit het krediet opnemen of juist weer aflossen.

 

Voorraadfinanciering

Het kan voorkomen dat je als ondernemer soms onverwachts groot moet inkopen. Lang niet altijd heb je hiervoor meteen voldoende liquide middelen beschikbaar. Denk hierbij aan situaties waarin je een grote bestelling binnen krijgt. Met een zakelijk krediet kun je dan snel je voorraad aanvullen, zodat er geen tekort in de voorraad ontstaat.

 

Groei door met een zakelijk krediet

Wanneer je de voordelen hierboven bij elkaar pakt kun je eigenlijk maar één conclusie trekken: met een zakelijk krediet kun jij je bedrijf echt verder laten groeien. Je hoeft nooit te wachten op geld, maar kunt steeds opnieuw investeringen blijven doen. Hierdoor voorkom je stilstand in de groei van je bedrijf. Met een zakelijk krediet blijft motor van je onderneming altijd draaien en kun je de ingeslagen weg blijven volhouden en steeds verder groeien met je bedrijf.